JONAS EELBODE, OSTEOPAAT - DO-MROB

Jonas Eelbode is professioneel osteopaat sinds 2010, na een fulltime opleiding aan The International Academy of Osteopathy (IAO) in Gent.

Om optimaal ervaring op te doen, combineerde hij het uitbouwen van een eigen praktijk in Gent met het werken bij collega Kenneth Verhoeven in Nazareth en groepspraktijk  “Praktijk in Beweging” in Gent.

Bij een voordracht voor artsen in AZ Sint-Lucas leerde hij Els Hellebaut kennen en zo vond hij in 2013 een nieuwe thuis in het Paramedisch centrum in Deurle. Het multidisciplinair werken en het oog voor kwalitatieve patiëntenzorg in de praktijk zorgden voor een perfect match met zijn eigen visie. 

Hiernaast werkt Jonas sinds 2011 als osteopaat ook in Breda, Nederland.

Om z’n kennis en skills te versterken staan er jaarlijks opleidingen op de agenda. Een greep hieruit:

– Osteopathie bij baby en kind / De essentie (Aalst, 2017)

– Osteopathie bij kinderen volgens de geïntegreerde technieken De Bakker Deel 2 (Antwerpen, 2017)

– Osteopathie bij kinderen volgens de geïntegreerde technieken De Bakker Deel 1 (Antwerpen, 2017)

– Medische basiskennis voor professionals (Eindhoven, 2015-16)

– Osteopathie in de sport (Gent, 2014-15)

– Reguleringsstoornissen bij pasgeborenen (Brugge, 2014)

– Gynaecologische problemen (Gent, 2013)

De keuze voor osteopathie volgde uit de wens om mensen te helpen, de interesse in het menselijk lichaam en de holistische kijk die osteopathie hierop biedt. In een gezondheidszorg die steeds meer op specialisaties is gericht, gaat het totaalplaatje soms verloren en net hier ligt de sterkte van de osteopaat. Eerder dan een “alternatief” voor de klassieke geneeskunde streeft de osteopathie naar een “complementair” bestaan, waarin de patiënt centraal staat en door verschillende artsen / therapeuten kan geholpen worden.

Vanuit een sportieve achtergrond heeft Jonas ervaring in blessure- en preventiebehandeling van allerlei sporters (basketbal, voetbal, volleybal, wielrennen, triatlon, rope skipping… etc.)
Daarnaast legt hij zich ook toe op de behandeling van pre- en postnatale klachten en daarbij aansluitend baby’s en kinderen, met Els Hellebaut als ideale mentor hiervoor.

Paramedisch Centrum Deurle
Ph. de Denterghemlaan 14
9831 Deurle

Tel: 09/282.74.08
info@paramedischcentrumdeurle.be

Praktijk

Bel ons